fbpx
student i deltidsjobb

Student i deltidsjobb

HJEM BLOGG – STUDENT I DELTIDSJOBB …

De nyutdannede, eller de som fortsatt jobber seg gjennom studiet, er de som klør mest i fingrene etter å komme seg ut i arbeid. De er klare for å tre ut av studenttilværelsen og deltidsjobben på café for å åpne nye dører inn i arbeidslivet. Det er også de mest ivrige, som oftest får døra smelt i ansiktet.

Det er viktig og ikke minst gunstig for bedrifter å være åpne og satse på nyutdannede og studenter. Vi har mye å komme med, og ikke minst motivasjon til å lære. 

Etter min obligatoriske praksisperiode som var del av mitt studieløp, følte jeg at jeg endelig hadde opparbeidet meg nok praktisk erfaring til å forsøke å komme meg inn på jobbmarkedet. Jeg hadde ikke så mange forhåpninger. Stillingene jeg var ute etter var sjeldent på deltid og det var mange om beinet for de relevante deltidsjobbene som var der ute. For å være ærlig, så strakk ikke håpet seg noe særlig lengre enn å kanskje bli kalt inn til  intervju her og der. En dag snublet jeg over en stillingsannonse på LinkedIn som virket  perfekt. Det var en deltidsstilling i B17 der de søkte en student med erfaring i det jeg hadde vært innom i min praksisperiode. Jeg fikk for første gang litt motivasjon, og ikke minst et mer realistisk håp, i motsetning til tidligere. Jeg søkte på LinkedIn, og kort tid etterpå tikket det inn en melding fra Anders Berg. Jeg ble bedt om å skrive en søknad, og ble etter hvert kalt inn til et intervju. 

Selve intervjuprosessen i seg selv var spennende å ta del i. Etter å ha vært innom for en prat, ble jeg kalt inn til andregangsintervju hvor jeg skulle løse en case og ta en personlighetstest. Caset var knyttet opp til en kunde de allerede hadde, og å gjennomføre oppgaven var som å få utdelt en morsom eksamensoppgave.              

I motsetning til eksamensoppgavene, som vanligvis er fiktive oppgaver, var det spennende å jobbe med noe som faktisk har verdi den virkelige verden. Det ga meg mer drive og gjorde oppgaven spennende å løse. 

Neste steg i intervjuprosessen var å pitche det jeg hadde jobbet med. Det er kanskje skummelt for noen, men jeg hadde selv blitt såpass revet med av arbeidet og hadde masse ideer jeg gledet meg til å presentere.  Andregangsintervjuet gikk knirkefritt, og jeg fikk drømmejobben.

Da jeg begynte hos B17 ble jeg kastet rett ut i arbeidsoppgavene, noe som passet meg bra.  Allerede i intervjuprosessen følte jeg meg trygg og ivaretatt, og kom til en arbeidsplass hvor  det var lave skuldre og god stemning på kontoret. Jeg fikk umiddelbart ansvaret for en kunde  som trengte hjelp med sosiale medier, hvor jeg skulle reise ned til kunden og skape organisk  innhold for deres sosiale kanaler. Sosiale medier er spennende å jobbe med, og jeg liker å  følge med på trender og være kreativ. 

Flere bedrifter har behov for hjelp med sine sosiale kanaler, og hvem er vel bedre egnet til slike typer arbeidsoppgaver enn de som i snitt bruker plattformene mest? Kjennskapen den yngre garden har til sosiale medier er en styrke som ofte faller mellom sprekkene når man ser etter en ny ansatt. Ofte er det faktorer som alder og tidligere arbeidserfaring det hovedsakelig blir lagt vekt på. Jeg var heldig som fant en arbeidsplass som la vekt på min personlige innsikt og tok en sjanse på meg og min utvikling. Det er noe flere bedrifter kan se og lære av i årene fremover. Ta en råsjans på han eller hun som kommer helt fersk fra skolebenken!

HAR DU LYST TIL Å BLI MED PÅ LAGET VÅRT?

Annonsering i 2023 – hvordan velge kanal og budskap?
AI – bør bransjen bli bekymra?
Merkevarene som alltid er i opposisjon - Rebellene

Få med deg alle
oppdateringer fra B17

Vil du ha inspirerende og faglig innhold om markedsføring og prosjekter vi jobber med? Meld deg på vårt nyhetsbrev som sendes ut en gang i måneden. 

 

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer