fbpx
Close-up Portrait of Software Engineer Working on Computer, Line of Code Reflecting in Glasses. Developer Working on Innovative e-Commerce Application using Machine Learning, AI Algorithm, Big Data

Søkemotoroptimalisering for WordPress – SEO Guide

HJEM BLOGG – SøKEMOTOROPTIMALISERING FOR WORDPRESS …

For at din nettside skal bli synlig på Googles søkemotor, så må man søkemotoroptimalisere(SEO). Vi skal igjennom denne guiden vise hvordan du enklest mulig kan øke din synlighet på Google og få mer organisk trafikk til din Wordpress side.

Det er mange SEO guider der ute som er relativt komplekse. Vi ønsker å bryte dette ned til en enklere guide som kan hjelpe både nybegynnere og mer avanserte brukere.

Denne guiden er bygd opp i tre deler. Hver del har forskjellig påvirkning på hvordan søkeordene du ønsker å bli synlig på. Det er viktig å påpeke at SEO er stadig i endring, så vi tar forbehold om at noe kan være utdatert.  

Guiden deles opp i følgende:

  1. Teknisk søkemotoroptimalisering
  2. Praktisk søkemotoroptimalisering
  3. Rankmath SEO plugin
1. Teknisk søkemotoroptimalisering

Google har en rekke krav og retningslinjer man må følge for at din nettside skal indeksert og bli synlig på organisk søk. Du kan starte på Google’s starter SEO guide her. Grunnen til at Google har disse kravene er at de ønsker å vise frem innhold som er relevant for søket og på raskest mulig måte. Google nedprioriterer nettsteder som ikke følger deres retningslinjer.

Ut i fra kravene og retningslinjene til Google, så har vi utarbeidet en liste vi mener er et must å ha på plass for at du skal få et godt resultat på teknisk søkemotoroptimalisering.

Rask webhosting

Det er mange som ikke har investeringsvilje til å kjøpe god og rask webhosting. Men da er du heller ikke villig til å være synlig på Google. Det å bruke litt ekstra ressurser på rask webhosting vil på lang sikt øke både trafikk og synlighet på Google. Besøker man en nettside som bruker lang tid på laste inn, så vil opp mot 50% forlate nettstedet innen 3 sekunder. Det finnes ikke noe mer frustrerende enn en treg nettside. Google måler hvor fort nettstedet ditt går med søkeroboter. Disse robotene avgjør om hvor god teknisk søkemotoroptimalisering som er på nettstedet.

Du kan lese mer om hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt til å gå raskere her.

SSL-Sertifikat (HTTPS)

Google prioriterer alltid sikkerhet når de skal sende besøkende til en nettside via sin søkemotor. Nettsider som har et SSL-sertifikat vil da automatisk rangere høyere enn nettsteder som ikke bruker dette. Dette er et tiltak de har innført for å tvinge flere til å få seg et SSL-sertifikat. 

Google lanserte i 2014 et prosjekt de kalte «HTTPS Everywhere». Et prosjekt som skulle bidra til at alle på nett tok i bruk HTTPS-protokollen.

Mobiltilpasset nettside

I 2017 annonserte Google at de kommer til å prioritere nettsider som er mobiltilpasset og at alle søk vil være basert på mobilversjonen. Målet med dette er at innhold og brukeropplevelsen skal være like god på mobil som på pc. Det er derfor utrolig viktig at din nettside er optimalisert for visning på mobil. Har du ikke dette, så vil Google slå hardt ned på din synlighet i søkemotoren.

Google anbefaler følgende for beste praksis:

Nettstedskart (Sitemap)

Et nettstedskart skal sørge å vise et hierarki av alt som er på nettsiden din. Det skal vise alt fra sider, bilder, filer, videoer og hva slags relasjon ting har mellom hverandre. Grunnen til at man har et sitemap er fordi det gjør det mer effektivt for boter å gjennomsøke nettstedet. Det fine med et sitemap er at du selv kan bestemme hva du ønsker skal prioriteres når en bot skal se på siden. Er det viktig at nettsiden leveres på flere språk, så er dette en enkel måte å fortelle Google at denne nettsiden presenteres både på for eksempel norsk og engelsk. Dette gjør brukeropplevelsen bedre for de som bruker Google’s søkemotor. Du kan lese mer om sitemap her.

Komprimere kode og bilder

For at en nettside skal laste inn raskt, så må koden være lett og bilder må være komprimerte uten å ødelegge kvaliteten. Dette er ikke alltid så enkelt, men det finnes verktøy som kan hjelpe deg med dette. Som en god start, så kan man bruke Google’s analyse verktøy Lighthouse. Dette verktøyet kan bistå deg med å forbedre hastigheten og kvaliteten på nettstedet ditt.

Kjør en test her og se på resultatet. Dette vil gi deg en oversikt over hva slags filer, bilder, kode og annet som kan gjøre nettstedet bedre.

For komprimering av bilder så anbefaler vi å bruke Imagify og for kode burde du bruke WP rocket. Anvender du ikke WordPress, så anbefaler vi Cloudflare sin CDN løsning.

gtmetrix 1024x539 1
Du kan teste din nettside hos GTmetrix
2. Praktisk søkemotoroptimalisering

Målet med praktisk søkemotoroptimalisering er å skrive innhold som dekker brukerens behov eller problemstilling. Du må tenke at du skal skrive godt innhold som baserer seg på hva brukeren skal søke på. Svarer ditt innhold på hva brukeren søker på, så vil Google flytte ditt innhold frem i køen på de søkeordene som dekker ditt tema. Desto mer besøk på ditt innhold, jo mer vil Google også anse dette som relevant innhold.

Vi anbefaler alltid å skrive mye innhold rundt det du selger, så det skaper synlighet hos Google. Men heller kvalitet på innholdet enn kvantitet. For å putte litt perspektiv på hvor kritisk det er å være synlig på Google. Alle søkeresultater vil 80% klikke på lenkene på side 1. Eksisterer du på sider 2 og utover, så vil man si at du ikke eksisterer. 

Vi må understreke hvor viktig det er å jobbe med praktisk SEO. Google endrer sine algoritmer cirka 500-600 ganger i løpet av et år, så derfor må man kontinuerlig jobbe med søkeord og innhold.

Hvordan skal du jobbe med praktisk søkemotoroptimalisering

Vi i B17 har utarbeidet vår egen praktiske SEO metodikk. Denne metodikken er utviklet over tid ettersom vi har tilegnet oss erfaring og kompetanse.

Vi har delt vår metodikk inn i 4 faser: forarbeid, implementering, analyse, evaluere og revidere.

1. Forarbeid

2. Implementering

3. Analyse

4. Evaluere og revidere

3. RankMath (SEO plugin for WordPress)

I løpet av årene har vi i B17 testet en del SEO verktøy for WordPress. Vi har nå forelsket oss i pluginen Rankmath. Dette er en plugin som er veldig enkel og brukervennlig. SEO resultatene vi har oppnådd med denne pluginen er fenomenale. 

Den største konkurrenten til RankMath er Yoast. Det som er den store fordelen med RankMath er at mye av det du betaler for i Yoast får du i gratis versjonen av RankMath. Vi anbefaler uansett å gå for Pro versjonen av RankMath. Du kan lese mer om hvorfor vi anbefaler RankMath nedenfor.

0b08241ab7e62fdc43a2c9442a0dac05 2048x897 1
Plugin: Rankmath SEO

Hvorfor skal du bruke RankMath?

HAR DU SPØRSMÅL RUNDT SØKEMOTOROPTIMALISERING? TA GJERNE EN PRAT MED OSS.

Men størst av alt er ærligheten
Annonsering i 2023 – hvordan velge kanal og budskap?
AI – bør bransjen bli bekymra?

Få med deg alle
oppdateringer fra B17

Vil du ha inspirerende og faglig innhold om markedsføring og prosjekter vi jobber med? Meld deg på vårt nyhetsbrev som sendes ut en gang i måneden. 

 

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer