fbpx
videoproduksjon_sosiale medier

Slik lykkes du med video i sosiale medier

HJEM BLOGG – SLIK LYKKES DU …

Å skape oppmerksomhet i sosiale medier blir mer og mer utfordrende. Få konkrete tips og råd til hvordan du treffer målgruppen din i sosiale medier ved bruk av video.
Strategisk utgangspunkt

Det er mange elementer som må på plass for å lage godt videoinnhold. Rett bruk av levende bilder gir langt høyere oppmerksomhet, som igjen forsterker din digitale markedsstrategi.

Det første spørsmålet du må stille deg er hvorfor gjør jeg dette? All markedsføring bør ha oppsatte mål og du må evne å svare på hvorfor gjør jeg denne aktiviteten? Skal du bygge merkevare, forsterke din posisjon eller skaffe nye kunder? I vår strategi, som vi bruker internt og til våre kunder, fokuserer vi mye på den første fasen. Her jobber vi frem målgruppen, budskapet og kartlegging av målene for kampanjen. Når vi har funnet en retning, starter arbeidet med virkemidler. For oss er bruk av video et strategisk sted å starte.

Effektiv kommunikasjon

All vår erfaring tilsier at rask dekoding av et budskap er nøkkelen når du skal kommunisere. Dette gjelder spesielt ved bruk av video. Ifølge den Store Annonsørrapporten fra ANFO er bruk av korte videofilmer og hjemmeside de to mest dominerende virkemidlene. Dette har vi i B17 fokusert på lenge og gode filmer på en brukervennlig hjemmeside gjør at du ikke bare rangeres godt i Google, får mer rekkevidde i sosiale medier, men dine potensielle kunder engasjerer seg mer i dine kanaler.

Irriterende versus relevant reklame

Samtidig som budsjettene øker i digitale kanaler, blir brukeren mer kritisk til målrettet annonsering. En undersøkelse gjennomført av Hubspot viser at mer enn 91% finner reklame mer irriterende nå enn for 2-3 år siden. Teknologi og cookiebasert annonsering har bidratt til dette, slik at man opplever reklame i digitale kanaler som påtrengende. Det vi derimot ser, er en økning av engasjement i de tilfellene vi tar hensyn til målgruppen. Med hensyn mener vi mottaker og dens atferd. Gjennom innsikt og analyse kan vi avdekke hva brukeren interesserer seg for, bearbeide han/hun over tid; med relevant og nyttig innhold.

Video som virkemiddel

Å få en internettbruker til å klikke på nettopp ditt budskap blir stadig mer utfordrende. Video trekkes frem som et av de mest effektive virkemidlene for å nå igjennom til målgruppen din. Felles for sosiale medier er verktøyet som brukes for å segmentere annonsen – enten det er på Facebook eller YouTube. Du kan treffe på en kostnadseffektiv måte og du kan samtidig sette opp en remarketing-strategi basert på om og hvor lenge filmen din har blitt sett. En kort film kan kickstarte din kampanje – fordi den skaffer deg oppmerksomheten som kan være starten på din kundes kjøpsreise.

Hvordan bruke Facebook sitt videoverktøy

Når du har fått produsert ditt videoinnhold og du ønsker å spre det ut til målgruppen, har Facebook sitt eget oppsett for distribusjon. De gir deg også noen alternativer når det kommer til betalingsmodeller. Første steg  under annonseoppsettet er å velge video views.

Facebook har gjort det enkelt for annonsøren å sette opp mål for kampanjen. På den måten gir du Facebook sine algoritmer beskjed om at ditt primære formål er å få målgruppen til å se filmen din.  

Budsjettering er alltid en utfordring i Facebook. Hvor mye penger skal jeg bruke? Når det kommer til videodistribusjon, gir Facebook deg to alternativer:

  • Thruplay (standard). Her skiller Facebook mellom filmer over eller under 15 sekunder. Basert på lengde, prøver de å vise filmen til de som har størst sannsynlighet til å fullføre den korte eller den lange filmen.
  • 2-second continuous video views. Facebook viser filmen til de som sannsynligvis vil se minst to sekunder.

Betalingsmodellen er som følger:

  • Impression (standard). Betal hver gang filmen din eksponeres for en bruker
  • 2-second continuous video view. Betal hver gang filmen din er spilt av i minst 2 sekunder.

Det er viktig å tenke igjennom dette – ikke bare for effekt, men også ditt kostnadsbilde. Husk at visningsbasert kjøp er billigere, men mindre verdifullt (da du ønsker at målgruppen spiller av filmen din)

Tips til en mer effektiv videostrategi
  • Hva gjør konkurrenten? Akkurat som Google, rangerer Facebook annonsene dine ut ifra en relevans-score. Om dine konkurrenter også legger ut filmer, bør du sørge for at dine er bedre og enda mer relevante. På den måten får du større rekkevidde, flere visninger og bedre resultater.
  • Gi målgruppen verdi. Få dem til å engasjere seg mer. Om målgruppen liker, deler og ser dine filmer i sin helhet, vil Facebook sørge for at filmen din blir vist oftere. Videoene dine bør derfor gi verdi. Du bør i større grad gi målgruppen nytteverdi i form av produktinfo, opplæring eller underholdning. På den måten sitter seeren igjen med noe og sjansen for at han ser din neste video er stor.  
  • Tilpass filmen din til sosiale medier. Vær original! Sosiale medier er en plattform hvor brukere forventer å bli underholdt og oppdatert – ikke nødvendigvis solgt til. Derfor bør du fokusere på gode historier, fine sekvenser, mennesker og andre filmatiske grep for å holde lengst mulig på seeren. Ikke fall i «reklamefilm-fella» og ikke lag for lange filmer.
  • Legg på tekst – gjør lyd valgfritt.  85% av Facebookvideoer blir sett uten lyd! Å sette på tekst er essensielt for film på sosiale medier. Et annet tips er å tidsstyre filmene dine til kvelden, hvor publikummet ditt kan være mer mottakelige for lyd.
  • Ikke tenk (for) kommersielt. Ref. «reklamefilm-fella». Sosiale medier er en del av folks hverdag og de kan lett gjennomskue at du prøver (for hardt) å selge til dem. Vår erfaring tilsier at filmer som spiller på det genuine, følelser o.a. er de som skaper mest engasjement. Lavbudsjettfilmer med et gjennomtenkt budskap fungerer også godt.
  • Optimaliser og vær fleksibel. Som med all markedsføring er det viktig å evaluere. Film engasjerer – både internt og eksternt og alle har en mening. Lytt til denne og ta med deg læring til neste gang. Analyse gjennom Facebooks Creator Studio gir deg innsikt i hvordan filmen din presterer. Ser flesteparten gjennom hele filmen din? Når budskapet ditt ut til målgruppen? Har du oppnådd det du ønsket? 
Følelser = engasjement

Det er flere faser når du skal lykkes med video i sosiale medier. Både forarbeidet og etterarbeidet er vel så viktig som selve innholdet i filmen. Når vi i B17 produserer film, er det med fokus på historiefortelling. Vi ønsker å få frem de gode historiene og gjennom følelser skape engasjement. Vi lykkes når vi på vegne av våre kunder skaper gode opplevelser og leverer markedsføring som huskes, føles og deles.

ØKT MERKEVAREKJENNSKAP GJENNOM VIDEOMARKEDSFØRING

Øvrevoll Galopp ønsket større kjennskap og flere besøk gjennom hele sesongen. Se videoen som ble laget for å øke deres merkevarekjennskap. 

Men størst av alt er ærligheten
Annonsering i 2023 – hvordan velge kanal og budskap?
AI – bør bransjen bli bekymra?

Få med deg alle
oppdateringer fra B17

Vil du ha inspirerende og faglig innhold om markedsføring og prosjekter vi jobber med? Meld deg på vårt nyhetsbrev som sendes ut en gang i måneden. 

 

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer