fbpx
hvordan lage en podcast?

Hvordan lage en podcast? – med konsept

HJEM BLOGG – HVORDAN LAGE EN …

Trenger du et podcastkonsept som skiller seg ut fra konkurrentene, og som bidrar til at din bedrift og merkevare blir lagt merke til og hørt? Vi jobber tett sammen med våre kunder slik at konseptet henger sammen med merkevarens identitet og blir ivaretatt på en ekte, nær og ærlig måte.

Vi har tidligere skrevet om at en bedriftspodcast ikke må handle direkte om det bedriften selger eller utfører. Derimot bør det ha en tilknytning til det bedriften din gjør. Dersom du driver et privat barnevernsforetak kan podcasten handle om de ulike aspekter ved barns oppvekst. Det må ikke nødvendigvis handle om gode råd for å løse konflikter i hjemmet. Hvis du driver hotell kan podcasten handle om turistattraksjoner som finnes i de områdene du driver hotell i. Driver du et rekrutteringsselskap som retter seg mot yngre arbeidstakere, kan du starte en podcast for å snakke om hva unge arbeidstakere kan forvente seg av arbeidslivet, og hvordan de kan komme seg ut i jobb. 

Utvikling av konsept gjennom en merkevareworkshop

En podcast trenger en idé og et konsept som er knyttet opp mot merkevaren din samt verdien kundene får utover selve produktet eller tjenesten. Vår egen podcast; “Bratt læringskurve” er ikke knyttet opp mot tjenestene vi leverer for våre kunder, men mot vår interesse for historier. En genuin interesse som beveger seg utenfor våre tjenesteområder som er konseptutvikling, innholdsproduksjon, nettsideutvikling eller annonsering.

Når du skal utvikle et podcastkonsept, er det viktig at du har et bevisst forhold til merkevaren og hva den representerer, slik at den ivaretas. Deretter kan du bevege deg utenfor tjenesteområdene og forsøke å peile ut en retning. Hva motiveres du av? Hva brenner du for? Hva ønsker du å formidle?

Noen sentrale elementer som du må ta med i konseptutviklingen kan være:

  • Hvor mange skal være med i podcasten? 
  • Skal du ha gjester? Skal gjestene være eksperter? 
  • Hvor lenge skal episodene vare? 
  • Skal konseptet være direkte knyttet opp mot hovedvirksomheten med formål om å selge mer? Eller skal den styrke merkevaren ved å la lyttere bli bedre kjent med den? 


Etter at du har testet podcastkonseptet en liten periode, lander du forhåpentligvis på noe som markedet interesserer seg for og som kan inspirere lytterne. 

B17 kan bistå dere i arbeidet med å definere et konsept. For å ha et best mulig utgangspunkt, ønsker våre konseptuelle rådgivere at vi gjennomfører en workshop der vi blir kjent med deres merkevare og markedsstrategi.  

Design og profil

Når podcasten er klar til å slippes ut i markedet må det lages en grafisk profil rundt den. 

Her bør du sørge for at den er i henhold til merkevarens designprofil. Samtidig må den frembringe grafiske og audiovisuelle effekter som gir mottakeren en tydelig og klar assosiasjon til hvem avsender er. Forsøk å personliggjøre podcasten med logo og bilder som er med på å bygge opp karakterene som deltar og bruk elementer som er med på å styrke den visuelle identiteten og kjennskap til merkevaren. 

Når podcastideen har blitt testet, piloter er spilt inn og du mener at markedet er klar for den, må det lages en profil rundt podcasten. Hvordan skal den se ut? En logo som inkluderer faste deltakere er med på å bygge vertenes karakter og personliggjør podcasten. 

Våre designere vil kunne hjelpe dere med å knytte merkevaren og den visuelle identiteten tett opp til konseptet for podcasten. 

Lurer du på hva slags utstyr du trenger for å spille inn podcast? Se vår tutorial som gir en innføring i podcastutstyr og hvordan det fungerer. 

Start video
Publisering og annonsering

For at en podcast skal ligge tilgjengelig på nettet kreves det at du har en hostingtjener for å lagre episodene. Det finnes flere ulike alternativer, blant annet Buzzsprout, Anchor og Soundclound. Her deles informasjon og bilder for hver enkelt episode i podcasten. Fra hostingtjenestene kan episodene distribueres til tjenester som Spotify, Apple Podkaster og Google Podcast. 

Når podcasten er ferdig produsert og publisert i de riktige kanalene, trenger du en strategi og en plan for hvordan podcasten skal distribueres i de kanalene dere er til stede i. Det kan være i nyhetsbrev dere sender ut, på sosiale medier og på nettsider. 

Vi kan hjelpe dere med å markedsføre podcasten slik at den når ut til målgruppen. Uten god og riktig markedsføring, vil ingen finne podcasten. Derfor bør den inkluderes i mediemiksen med en egen strategi. 

HAR DU SPØRSMÅL OM PODCAST?

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om podcast.

Men størst av alt er ærligheten
Annonsering i 2023 – hvordan velge kanal og budskap?
AI – bør bransjen bli bekymra?

Få med deg alle
oppdateringer fra B17

Vil du ha inspirerende og faglig innhold om markedsføring og prosjekter vi jobber med? Meld deg på vårt nyhetsbrev som sendes ut en gang i måneden. 

 

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer