Snevre inn målgruppen slik at du treffer bedre
Skal du lykkes med prosjektsalg er det viktig å starte med å definere hvem de potensielle kjøperne kan være. Denne vurderingen gjøres gjerne allerede før man setter i gang med å planlegge et boligprosjekt. På samme måte bør tankesettet videreføres og bygges på når du setter opp markedsstrategien for prosjektsalget.
Det er de potensielle kundene dine som også i stor grad styrer valg av både budskap og kanal. Jo mer du vet om målgruppen, jo bedre kan du tilpasse både selve prosjektet, men også hvordan du ønsker å markedsføre boligene slik at de fremstår som attraktive.
Den største feilen mange gjør er å definere en altfor bred målgruppe, eller rett og slett å tenke at prosjektet kan være aktuelt for nesten alle. Ulempen med denne tilnærmingen er at det da er nesten umulig å beskrive personene som inngår i målgruppen og det blir vanskelig å være konkret på hvilke budskap som faktisk vil fungere.
Du kan starte med et bredt utgangspunkt, for eksempel familier med barn, så snevre inn og spesifisere. Til slutt skal du gjerne sitte igjen med noen personas eller drømmekunder, som er tydelig beskrevet med blant annet motivasjon, ønsker og bekymringer.
En viktig forutsetning for at denne tilnærmingen faktisk skal gi ønsket effekt er at du baserer definisjonen av målgruppen på innsikt og analyse, og ikke bare en magefølelse. Noen av de vanligste kategoriene for å definere en målgruppe er:
- Alder
- Bosted og ønsket bosted for prosjektsalg
- Inntekt og øvrige økonomiske rammer
- Livssituasjon
- Interesser, hobbyer, ønsker og behov
Bruk Facebook for alt det er verdt
Sosiale medier byr på en helt unik mulighet til å komme i kontakt med og formidle informasjon til dine utvalgte målgrupper. Nærmere 3,5 millioner nordmenn har profil på Facebook, ifølge Ipsos. Det gjør at du kan nå ut til mange potensielle kunder for prosjektsalg. Tjenesten har i tillegg en velutviklet annonseplattform som gir deg mye fleksibilitet i valg av både annonseformater og målsetninger for selve kampanjen.
Vurder følgende momenter før du lager en Facebook-side for prosjektsalg du skal markedsføre:
Publiseringsfrekvens og -tidspunkt
Det kan være utfordrende å finne en optimal publiseringsfrekvens. Legger du ut noe for sjeldent risikerer du at følgerne dine knapt husker prosjektet ditt. Gjør du det motsatte og legger ut altfor mye på en gang, kan mange bli irritert over at du fyller opp nyhetsfeeden deres. Du kan også bli straffet av Facebooks algoritmer for å være for ivrig.
Har du nok innhold bør du etterstrebe å legge ut noe hver eneste dag. Minimumsfrekvensen er likevel 3 innlegg eller poster i uken. De lærde strides derimot om når på døgnet du bør legge ut oppdateringer. Her må du faktisk teste deg frem til svaret selv, for ulike målgruppe kan også ha forskjellige bruksmønstre. Ved hjelp av statistikk kan du finne ut når de potensielle kjøperne for prosjektsalg er mest tilbøyelig til å ha en interaksjon med ditt innhold eller annonser.
Markedsføre med variert innhold
Facebooks algoritmer styrer hvilket innhold som vises til hvilke brukere basert på svært mange ulike parametre. Det har lenge vært kjent at tjenesten for eksempel premierer dem som publiserer unikt innhold og greier å skape engasjement blant sine følgere.
Godt og variert innhold er selve nøkkelen for å skape engasjement og interaksjon. Det betyr i stadig større grad at man må sømløst bytte mellom bilder, video og tekstbasert kommunikasjon for å holde på brukernes oppmerksomhet. For å lykkes med dette, start med å identifisere hva slags innhold det er mulig å lage på de ulike tidspunktene i prosjektsalget.
Både bilder og video egner seg godt for å inspirere og fange interesse. Spesielt video har til nå fått høy prioritet i nyhetsstrømmen på Facebook. Her kommer du heldigvis langt med et godt kamera og litt kreativitet! Det kan være vanskelig å komme på innholdsideer, men husk at brukerne dine setter pris på å bli involvert i selve prosessen.
Ta bilder eller lag korte videosnutter der du viser frem materialvalg og andre viktige detaljer i prosjektet. Del plantegninger og skisser som underbygger prosjektsalget. La også de potensielle kjøperne bli kjent med nærområdet til boligprosjektet og vis frem akkurat hvor fint det er akkurat der en solfylt høstdag.
Les også: Virkemidlene som fungerer når du skal markedsføre et boligprosjekt
Egne grupper for interessenter
Facebook har tidligere uttalt at de fremover ønsker å prioritere grupper. Og mens mange selskap lurer på hvordan de skal anvende seg av dette, er Facebook Groups helt ideelt når du driver med prosjektsalg.
Grupper fungerer nemlig aller best når de har en tydelig funksjon og målgruppe. I dette tilfellet kan du samle alle interessentene i et lukket forum. Til forskjell fra for eksempel en bedriftsside på Facebook har grupper flere klare fordeler. Den største av dem er at den organiske rekkevidden, altså hvor mange av dine følgere som faktisk får opp innlegget ditt i sin nyhetsstrøm, er langt høyere når du deler noe i en gruppe enn som privatperson eller en bedriftsside.
I tillegg er det veldig sannsynlig at medlemmene i en gruppe ble med nettopp fordi de er interessert i tematikken. Kanskje er det noen som drømmer om å flytte i akkurat den boligen du holder på å bygge? Dette gjør at man kan ha en helt annen type kommunikasjon enn på de åpne Facebook-sidene, og blant annet få verdifulle tilbakemeldinger og innspill tilbake.
Pass på at gruppen ikke blir en ren salgskanal, der du ensidig pusher informasjon. Lytt, inviter til og engasjer deg i diskusjonene, så vil medlemmene i gruppen oppleve at det er meningsfylt å bruke tiden sin der.
Ambassadører for prosjektsalg
En undersøkelse fra Bambu viser at det er hele 16 ganger så sannsynlig at noen vil lese og ha interaksjon med et innlegg fra en venn enn fra et selskap. Dette gjelder i stor grad også utenfor sosiale medier. Det handler rett og slett om at vi stoler mer på dem vi kjenner eller vet hvem er, mens vi sjeldent har et så nært og tillitsfullt forhold til de ulike selskapene.
Ved å rekruttere ambassadører får du inn en menneskelig dimensjon som gjør det lettere for mange å forholde seg til prosjektet. En god ambassadør er en person som din målgruppe kan kjenne seg igjen i, og gjerne også se opp til. Ved hjelp av sin personlige historie vil en ambassadør gjøre prosjektet mer relevant og kan tilføre både følelser og engasjement det kan ellers være vanskelig å formidle som et selskap.
KUNDECASE – 90% SOLGT ETTER FØRSTE SALGSTRINN
Nedre Bleiker Gård ble en formidabel salgssuksess. Les mer om strategien bak ved å laste ned kundecaset.