fbpx
en reise mot en ny verden

En reise mot en ny verden

HJEM BLOGG – EN REISE MOT …

Vi har gått fra å være et selskap som tilbyr tjenester du kan finne overalt, til å bli et selskap hvor du finner noe unikt - nemlig våre ansatte.

Da jeg tidligere snakket om at 2020 var året vi alle skulle skinne, oppsummerte jeg med at 2021 så ut til å bli et lysere år. Solen har nå snudd og vi går mot lysere tider. Både metaforisk og bokstavelig talt. I løpet av 2020 gjorde vi en rekke endringer for å finne en ny gylden vei. Samtidig så vi at behovene i markedet for markedsføring endret seg; dette ble vår mulighet til å stake ut en ny kurs. 

Merkevaresprint ble vår måte

Vi henger fra oss de gamle klærne – B17 kler seg nå i ny drakt. Den nye drakten gjenspeiler vår kreative og strukturelle styrke. Det å rette rampelyset mot alle de fantastiske oppgavene vi løser på daglig basis. Samtidig innfører vi nye arbeidsmetoder som gjør at vi henter det beste ut fra oss selv og de bedriftene vi møter. 

Vi har innført workshopen “Merkevaresprint” og jobber med Design Thinking, sistnevnte en kraftfull metodikk for innovasjon og problemløsning. I disse fora kommer våre nye styrker frem – våre verdier og våre kolleger – enten ansikt til ansikt eller digitalt på Teams. 

Fra vår spede start i en avdeling i lokalavisen Budstikka, har vi brukt mye tid og energi på å sette opp gode og stramme annonsestrukturer. Dette var en satsning for å imøtekomme behovene lokalavisens annonsører etterlyste. De ønsket noe mer enn bare en helside i morgendagens avis. Vi så behovet for god faglig forankring i det digitale skiftet. Veksten vår har vært merkbar, både innad i byrået, men også for eksisterende og nye annonsører. 

Vi er reale folk med kreative hoder

Etter hvert som årene har gått, ser vi at byråene faser seg mer ut. Noen blir eksperter på webutvikling, noen på performance/annonsekjøp og noen på innhold. Andre etablerer inhouse-miljøer som dekker hele aspektet: reklamebyråer smelter sammen med mediebyråer og visa versa. 

Så for et ungt byrå var det vanskelig å finne vår retning. Vi var først nødt til å finne ut av hva vi syntes var mest givende og som i mange grupperinger sprikte ambisjonsnivået og ønsket for faglig utvikling. Per definisjon er vi fullservicebyrå, da vi i utgangspunktet leverer alle tjenester du trenger i form av digital markedsføring. Vi produserer annonser til sosiale medier, søk og displayannonsering. Vi designer og utvikler nettsider, vi skriver tekst, produserer film, utvikler markedsstrategi og kreative konsepter. Men når vi gjorde opp regnskap på hvor våre største styrker lå, var det ikke i noen av disse fagområdene vi var sterkest. 

Vi må grave dypere for å få en bedre forståelse av hva de virkelige problemene er.


En pakkeløsning med tillit og fritt spillerom

Vår styrke lå ikke primært i de faglige kvalitetene i menneskene; det var de menneskelige kvalitetene. Vi var sterkest på relasjon og evnen til å formidle historier. Det var her vi virkelig kunne tilføre verdi.  

Våre kunder forteller oss at den tryggheten vi gir, de innspillene og initiativene vi kommer med er grunnen til at de først ble forelsket og at de etter hvert føler seg trygge hos oss.

Vi ble nødt til å endre fokus. Vi kunne ikke lengre stykkevis tilby tjenester innen analyse, annonsering i søk, innholdsproduksjon, nettsider, design, programmatisk annonsering og sosiale medier. Vi var nødt til å samle alt i en pakke. En pakke der vi får tillit og frie spillerom. Da synes vi det er gøy å gå på jobb. Og når vi synes det er gøy å gå på jobb tror vi at vi klarer vi å skape litt magi. Litt magi for å kunne inspirere mennesker til å ta gode valg. 

For å kunne få denne tilliten ønsker vi ikke å selge annonser eller nettsider som enkle produkter. Da evner vi ikke å forstå problemstillingen. Vi må grave dypere for å få en bedre forståelse av hva de virkelige problemene er. Derfor må vi starte med strategi og kommunikasjon. Hvem er du? Hva gjør du? Hvorfor gjør du det du gjør? Disse spørsmålene trenger vi svar på for å kunne skape kommunikasjon som inspirerer de rundt deg til å ta gode valg. 

Vi har gått fra å være et selskap med produktfokus til et kommunikasjonsbyrå med formidlingsevne. Vi har nå folk med faglig tyngde og god innsikt i faget. Men ikke minst reale folk. Reale folk med kreative hoder som evner å tenke lengre enn nesen peker. Både metaforisk og bokstavelig talt. 

 

Trenger du hjelp til å definere merkevare og kommunikasjon? 

VIL DU DELTA PÅ EN MERKEVARESPRINT MED B17?

Vi gjennomfører en workshop med kunden hvor vi hjelper dere å stake ut riktig kurs i merkevarestrategien. 

Men størst av alt er ærligheten
Annonsering i 2023 – hvordan velge kanal og budskap?
AI – bør bransjen bli bekymra?

Få med deg alle
oppdateringer fra B17

Vil du ha inspirerende og faglig innhold om markedsføring og prosjekter vi jobber med? Meld deg på vårt nyhetsbrev som sendes ut en gang i måneden. 

 

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer