fbpx
videomarkedsføring - Anders Berg

6 grunner til at du bør starte med videomarkedsføring

HJEM BLOGG – 6 GRUNNER TIL …

Videoinnhold er både enkelt å konsumere, engasjerende og underholdende. Derfor vies de mer og mer plass på Internett.

Du har helt sikkert merket at Facebook-feeden stadig fylles opp av videoer. Også i Google-søk begynner YouTube-videoer å komme opp øverst i resultatene. Ved å ta i bruk video som markedsføringsverktøy åpner du straks mange dører til hvordan du kan vise kundene hva du har å tilby. Det gir mulighet for å kombinere lyd, lys, tekst og bilde på mange måter for å bygge opp et publikum. Her er seks gode grunner til å starte med videomarkedsføring.

 1. Det kan brukes til å fortelle en historie. Med videomarkedsføring har du mulighet til å lage en historie ut av produktet ditt og påpeke gode grunner til hvorfor kunden skal kjøpe det. Du kan få frem kundens utfordringer, og hvordan produktet ditt kan bidra til å løse de. Reklamer som spiller på følelser er opptil dobbelt så effektive som reklamer med kun rasjonelt innhold. Dette er noe som kan utnyttes gjennom videomarkedsføring. Se for deg at du skal annonsere for nye støydempende hodetelefoner. Selvsagt kan det gjøres gjennom tradisjonell annonsering med bilde og produktdetaljer, men om du lager en video får reklamen med en gang en rekke flere dimensjoner. Se for deg en person som prøver å slappe av eller konsentrer seg i omgivelser med mye støy. Personen er urolig og får ikke gjort det den skal. Men når han eller hun tar opp hodetelefonene fra vesken og setter de på, stenges lyden ute. Slik får personen ro. Dette er en situasjon mange kan kjenne seg igjen i, og det får mottakeren til å kjenne på et hverdagsproblem.
 2. Du får vist produktet i bruk. En utfordring med markedsføring er å fange oppmerksomheten! En annonse med for mye tekst kan fort resultere i at man mister interessen. I andre tilfeller kan det også være uklart hva slags produkt det i det hele tatt reklameres for. Med videomarkedsføring kan du raskt sette kunden inn i hvordan produktet fungerer, og vekke nysgjerrighet. Hvis du selger en kjøkkenblender med mange ulike funksjoner, er det en stor fordel for deg å kunne vise de ulike bruksområdene i en film. I en analog reklame er det gjerne lagt opp til at kunden selv må lese seg gjennom produktspesifikasjonene, noe slett ikke alle gjør. Med en film får du kommunisert budskapet, uten at kunden selv trenger å foreta seg noe. Da blir det også enklere å overbevise om at det finnes et behov. Vis hvordan blenderen kan brukes i ulike situasjoner, også til andre ting enn det man umiddelbart tenker på.
 3. Videoer er godt egnet for mobilbruk. Videomarkedsføring er godt egnet for mobilbruk. På både Facebook og Instagram florerer det av videoer. Det spås at hele 75% av datatrafikken på mobiltelefoner kommer til å være videoinnhold i løpet av 2020. Folk har med seg mobiltelefonen overalt, og den brukes samtidig som man gjør andre ting. Reklame gjennom video stiller mindre krav til at personen må være fokusert for å oppfatte budskapet.

  Videomarkedsføring bør også kunne fungere lydløst, slik at man kan sitte på bussen i rushtrafikken, og likevel få med seg poenget. Dersom reklamen kan ses når og hvor som helst, vil den treffe flere. Enkelte reklamefilmer er selvsagt avhengig av lyd sammen med bilde for å få frem hele historien, men det kan også være lurt å lage versjoner som fungerer uten lyd. I mange situasjoner må ting kunne ses lydløst, og man mister en rekker seere dersom man er nødt til å skru opp volumet. Videoreklame kan tilpasses til ulike situasjoner. Når man scroller gjennom sosiale medier før leggetid, vil de fleste være mer mottakelige for en lengre video, enn om man kjapt tar en titt på mobilen mens man står i kø på matbutikken. Da vil bare en kort filmsnutt gi effekt.

 4. Video er enkelt! Det kan høres både dyrt, vanskelig og tidkrevende ut å starte med videomarkedsføring for en som aldri har gjort det før. Sannheten er at det ikke er verre enn at man kan bruke sin egen mobiltelefon. Å gå til innkjøp av nytt utstyr er heller ikke nødvendig. Det finnes mange apper der du enkelt kan redigere filmer selv, så du trenger verken en ekspert eller avanserte programmer for å sette sammen en videoreklame.

  Når du lager en video, er det viktig å tenke på at i løpet av 10 sekunder har du mistet 1 av 5 seere. Etter 30 sekunder er kun rundt halvparten igjen. Dette betyr at du har liten tid på å fortelle det du vil. Videoen bør også tilpasses etter hvilken plattform den skal ses fra. Instagram tillater for eksempel kun snutter på 60 sekunder, mens en Facebook-video kan vare i mange minutter. For at filmen skal se mest mulig gjennomført ut og gi et profesjonelt inntrykk, må formatet tilpasses til den aktuelle plattformen. En stor fordel ved å bruke sosiale medier som kanal for videomarkedsføring er at det er enkelt for folk å dele innholdet videre. Videoer kan sendes direkte til en venn, eller deles fra egen profil. Man treffer et bredt publikum, og det har potensial til å spre seg raskt.

 5. Video kan brukes til retargeting. Videomarkedsføring fungerer også utmerket som annonsering mot personer som allerede har vist en interesse for det du tilbyr. En person har vært inne på nettsiden din og sett på ulike produkter. Kanskje noe til og med ble lagt i handlekurven, men ingen kjøp ble foretatt. Personen i etterkant blir eksponert for annonser av produktet når han eller hun surfer videre på nettet og i sosiale medier. Dette kalles remarketing, og er en fordel både for selger og kjøper; selger treffer riktig kundesegment, og kunder får relevante annonser. Som markedsfører vet du at personer som har vært nysgjerrig på produktet ditt får en påminnelse. Mange trenger litt betenkningstid.

  Remarketing kan fungere som en avgjørende push for at noen gjennomfører et kjøp. Videoannonser har også den fordelen at man kan vise kortere filmsnutter til personer som allerede har oppsøkt produktet og lest informasjon om det. Innholdet kan tilpasses etter hvor i kjøpsprosessen kunden er. Har man googlet et produkt fire-fem ganger og vært på nippet til å gjøre et kjøp, trenger man ikke en flere minutters lang introduksjonsfilm til produktet. Da vil en kort video være mer passende. For at remarketing skal føre til salg bør det være enkelt å klikke seg videre til en eventuell nettbutikk.

  Les også: Facebook remarketing med effekt

 6. Folk liker videoer! Video som andel av total internettrafikk er økende, og alt tyder på at dette er en noe som foretrekkes av konsumentene. Hele 88% av markedsførere er tilfreds med lønnsomheten videomarkedsføring gir. Ikke bare er det enkelt å lage, det er også stor sannsynlighet for at det er økonomisk gunstig. Folk husker videoinnhold bedre enn tekstinnhold, noe som er verdifullt med tanke på å øke kjennskapen til merkenavnet ditt. Underholdningsverdien en video kan ha, vil ikke være mulig å oppnå med tradisjonell reklame. I tillegg er det tidsbesparende. Tenk på tiden det tar å lese en artikkel kontra å se et kort videoklipp. Selvfølgelig foretrekker folk det siste! Det er også en utmerket måte for deg som markedsfører å annonsere produktet ditt uten å virke «selgende». Ved å demonstrere hvordan et produkt fungerer i en video vil mottakeren nødvendigvis ikke oppfatte det som forstyrrende reklame, men heller noe som vekker nysgjerrighet.

Les mer om hvordan videomarkedsføring bidro til økt merkevarekjennskap for Obos Fornebu

Lykkelig par interesse bolig scaled
Vis, ikke fortell

Den moderne konsumenten vil se produktet ditt i bruk! Ved å lage en historie rundt det du selger, bygger du tillit til kundemassen din. En suksessrik video vil også bidra til å øke merkekjennskapen, en viktig faktor for å oppnå lojale kunder. Videoer kommer til å verdsettes høyere og høyere av Google i tiden fremover, derfor er videomarkedsføring gunstig for å være synlig på internett. Det gir mange muligheter for å sende ut et budskap. Ikke bare kan det virke underholdende og engasjerende, videoer kan like gjerne oppfattes som lærerike. Hvis du lykkes med å lage en video som raskt fanger oppmerksomhet og som folk kan kjenne seg igjen i, kan du oppnå stor effekt!

5 STEG TIL VIDEOMARKEDSFØRING I SOSIALE MEDIER

Har du lyst til å prøve å lage video for sosiale medier, men er usikker på hvordan du kommer i gang?
Vi har laget en guide som hjelper deg på veien.

Hvordan velge kanal og budskap for annonsering?
AI – bør bransjen bli bekymra?
Merkevarene som alltid er i opposisjon - Rebellene

Få med deg alle
oppdateringer fra B17

Vil du ha inspirerende og faglig innhold om markedsføring og prosjekter vi jobber med? Meld deg på vårt nyhetsbrev som sendes ut en gang i måneden. 

 

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer